Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Tiramisu... Με χειροποίητα μπισκότα σαβαγιάρ!!!

PHOTO BY: Eleni Anastasiou

Όταν ήμουν μικρή, η αδερφή μου, έφτιαχνε ένα πολύ γευστικό τιραμισού... Από τα λίγα υλικά που θυμάμαι ήταν τα μπισκότα σαβαγιάρ, το κακάο, το κονιάκ και ο στιγμιαίος καφές.
Δυστυχώς, αυτή η νόστιμη συνταγή... ξεχάστηκε... και δεν υπάρχει σε κανένα συνταγολόγιο της οικογένειας...
Πρόσφατα, λοιπόν, σε μια αναζήτηση για ένα δροσερό τιραμισού, ξεχώρισα αυτήν, του Άκη Πετρετζίκη, η οποία δεν είχε αυγά και φαινόταν εύκολη και γρήγορη. Και πραγματικά είναι... Αν αγοράσετε τα σαβαγιάρ έτοιμα, σε 10 λεπτά έχετε το γλυκό σας στημένο. Ιδανικά, αφήστε το στο ψυγείο 1-2 ώρες να "τραβήξει", αν πάλι είστε ανυπόμονοι... δεν χρειάζεται να περιμένετε καθόλου!!!

Καλή επιτυχία..

Υλικά
Σαβαγιάρ (1 1/2 συσκευασία του εμπορίου ή μία δόση αν τα παρασκευάσετε μόνοι σας)
250 γρ. μασκαρπόνε
300 γρ. κρέμα γάλακτος, παγωμένη
50 ml καφές εσπρέσσο δυνατός
150 ml καφές εσπρέσσο δυνατός για να βουτήξουμε τα μπισκότα
75 γρ. κονιάκ
4 κ.σ. ζάχαρη άχνη
2 βανίλιες

Και ξεκινάμε...

Βάζουμε στο μίξερ όλα τα υλικά (μασκαρπόνε, κρέμα γάλακτος, βανίλιες, κονιάκ, άχνη ζάχαρη, τα 50 ml καφέ) και χτυπάμε καλά με το σύρμα μέχρι να σφίξει το μείγμα για 2-3 λεπτά.
Κρατάμε λίγο στο ψυγείο άν θέλουμε την κρέμα και ξεκινάμε να στήνουμε το γλυκό.

Παίρνουμε ένα τσέρκι ή ταφάκι και δίπλα του βάζουμε ένα μπολ στο οποίο βάζουμε τον υπόλοιπο καφέ. Βουτάμε στιγμιαία τα μπισκότα μέσα στον καφέ και τα βάζουμε μέσα στο δοχείο.
Από πάνω τοποθετούμε τη μισή από την κρέμα. Βάζουμε άλλη μία στρώση μπισκότα και άλλη μία στρώση κρέμα.
Διακοσμούμε παραδοσιακά με κακάο ή με sticks σοκολάτας με γέμιση καπουτσίνο που χρησιμοποίησα και εγώ.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου