Πέμπτη, 7 Μαΐου 2015

Τάρτα βανίλια με φράουλες

Μα πόσο δροσερό μπορεί να είναι αυτό το φρούτο... Το κόκκινο χρώμα του και χαρακτηριστική μυρωδιά του σε κάνει να το λαχταρίσεις τόσο έντονα...

Για τις πρώτες ζεστές μέρες της άνοιξης, με τις φράουλες να αρωματίζουν ευχάριστα κάθε μανάβικο, λαϊκή αγορά και super market, προτείνω μια δροσερή τάρτα με κρέμα πατισερί και φράουλες.

Υλικά
Βάση Τάρτας
250γρ. αλεύρι
50γρ. ζάχαρη άχνη
1 πρέζα αλάτι
1 κρόκο αυγού
100γρ. βούτυρο
1 κ. γ. baking powder 

Κρέμα Πατισερί
150ml κρέμα γάλακτος
350ml γάλα φρέσκο
80γρ. ζάχαρη
40γρ. κορν φλάουρ
1 αυγό & 3 κρόκοι αυγού
2 βανίλιες
1 stick βανίλιας
350γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρευστη μορφή


1 κεσεδάκι φράουλες

Και ξεκινάμε....

Ρίχνουμε σε ένα μπωλ το αλεύρι, ανοίγουμε στο κέντρο μια λακουβίτσα και βάζουμε το βούτυρο. Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Αφού η ζύμη ομοιογενοποιηθεί τυλίγουμε σε μεβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 30'. Στη συνέχεια, τοποθετούμε σε ταρτιέρα και την ανοίγουμε σιγά σιγά με τα δάχτυλα από το κέντρο προς τα έξω (θέλει χρόνο και υπομονή). Ψήνουμε για 15' στους 180ο.

Στη συνέχεια, βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια και τοποθετούμε στη φωτιά. Παράλληλα, χτυπάμε με τον αυγοδάρτη τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και τα αυγά. Ρίχνουμε λίγο από το ζεστό γάλα στο μείγμα με το αυγό για να έρθει σε θερμοκρασία και να μην "κόψει". Ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα μέσα στο γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να σφίξει αρκετά η κρέμα. μας. Τοποθετούμε σε ταψάκι και σκεπάζουμε με μεμβράνη για να μην κάνει κρούστα. Μόλις κρυώσει λίγο, τοποθετούμε στο ψυγείο έως ώτου χρειαστούμε την κρέμα μας.
Εν τω μεταξύ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να γίνει παχύρευστη.

Τοποθετούμε την κρέμα πατισερί μαζί με την κρέμα στον κάδο του μίξερ και μόλις γίνει μια ελαφριά κρέμα τοποθετούμε πάνω στην τάρτα.

Διακοσμούμε με φράουλες και τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου