Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2015

Day #1: Ρολό με μαρμελάδα φράουλα


Φέτος, δεν γνωρίζω αν το προσέξατε, οι φράουλες ήταν πολύ οικονομικές.
Κάθε Δευτέρα, που έχουμε λαική αγορά συη γειτονιά μας, αγοράζαμε δύο κεσεδάκια φράουλες για υον Ευθύμη μου που ξετρελαίνεται να τις τρώει με λίγη ζαχαρίτσα.
Προς το τελείωμά τους πήρα αρκετές για να τις κάνω μαρμελάδα.
Έπρεπε να ετοιμαστούμε για τις καλοκαιρινές διακοπές στην Κεφαλονιά.
Συγκεντρωνόμαστε εκεί πάντα τον Αύγουστο.. οι γονείς μου, η αδερφή μου με τον άντρα της και τα παιδιά και εγώ με τον άντρα μου και τα ζουζούνια μου.
Κάθε πρωί, πριν τη θάλασσα, ένας ένας που ξυπνάει κάθεται στο τραπέζι της πίσω βεράντας, κάτω από την ελιά της κ Ματένιας που μας χαρίζει απλόχερα τον ίσκιο της. Η κουζίνα της μαμάς μπαίνει σε λειτουργία, τα πρώτα καφεδάκια σερβίρονται... άλλος ελληνικό, άλλος cappuccino, άλλος freddo... η γιαγιά Θεοδώρα καλύπτει όλα τα γούστα! Στη συνέχεια έρχεται μια πιατέλα με πολλές φέτες φρυγανισμένο ψωμί και διάφορα συνοδευτικά. Αλοίφουμε βούτυρο και από πάνω μαρμελάδα ή μέλι. Η μαρμελάδα φράουλα είναι η αγαπημένη όλων μας οπότε ήταν ευκαιρία...

Φέτος, το πρόγραμμα άλλαξε, δεν πήγαμε στο χωριό μου... μοιραστήκαμε την μαρμελάδα όμως...!

Αφού είχα αρκετή, σκέφτηκα να κάνω ένα γλυκό. Με λίγη έρευνα έπεσα πάνω στο ρολό με μαρμελάδα και είπα να το δοκιμάσω.

Υλικά

4 αυγά
120 γρ. ζάχαρη
140 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1φακελάκι βανίλια με ζάχαρη
1 μικρό βάζο μαρμελάδα

Και ξεκινάμε...

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC. Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους. Χτυπάμε τους κρόκους με 100γρ. ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αλεύρι (κοσκινισμένο). Χτυπάμε τα ασπράδια σε ελαφριά μαρέγκα με 20γρ. ζάχαρη. Παίρνουμε το 1/3 από την μαρέγκα και το προσθέτουμε στους κρόκους και χτυπάμε στο μίξερ. Τέλος, προσθέτουμε και την υπόλοιπη μαρέγκα και ανακατεύουμε ελαφριά με μία σπάτουλα.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε λαδόκολλα. Ρίχνουμε  το μίημα και απλώνουμε ομοιόμορφα. Ψήνουμε για 10 λεπτά.
Αναποδογυρίστε το ταψί σε μια βρεγμένη πετσέτα και σκεπάστε με μεμβράνη. Αφήστε να κρυώσει περίπου 30 λεπτά. Καλύψτε όλη την επιφάνεια με μαρμελάδα και τυλίξτε σε ρολό.

Αποτελεί πολύ καλή επιλογή για το πρωινό ή το απογευματινό καφεδάκι!

Καλή επιτυχία!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου