Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Μπισκότα με γεύση καραμέλα βουτύρου

Photo Credits: https://www.facebook.com/lilly.anastasiou
Οι μαμάδες, όσο περνούν τα χρόνια ασχολούνται όλο και περισσότερο με το σπίτι και την κουζίνα. Λογικό, αφού τα παιδιά μεγαλώνουν και αποκτούν λίγο παραπάνω ελεύθερο χρόνο.
Αυτό τουλάχιστον έχει συμβεί στη μαμά της καλύτερής μου φίλης. Όποτε την επισκέπτεσαι (τα τελευταία 15 χρόνια τουλάχιστον) σίγουρα θα σε κεράσει κέικ, όχι κάτι απλό... με φυστίκια και αχλάδι, με σοκολάτα τζιαντούγια και μάνγκο και διάφορα άλλα περίεργα μεν... νοστιμότατα δε... σε περίπτωση όμως που δεν σε ικανοποιούν αυτά υπάρχουν και διάφορα μπισκότα, Muffins και φυσικά σοκολατάκια για να μην μείνεις χωρίς γλυκό κέρασμα.
Σε μία από τις τελευταίες μας επισκέψεις, λοιπόν, υπήρχαν κάτι ιδιαίτερα μπισκοτάκια στο δίσκο με τον καφέ. Η κ. Γιάννα μας προέτρεψε να τα δοκιμάσουμε καθώς αποτελούσαν εξαιρετικό παρτενέρ για το καφεδάκι μας.
Η γεύση τους ιδιαίτερη και εντυπωσιακά γνώριμη... όχι δεν είχα φάει ξανά τέτοιο μπισκότο... αλλά τι ήταν αυτό που γνώριζα τόσο καλά... και Voila... καραμέλα βουτύρου... ναι... είχε ανακαλύψει συνταγή μπισκότων με γεύση καραμέλας βουτύρου.

Photo Credits: https://www.facebook.com/lilly.anastasiou
Αν αγαπάτε τον καφέ... δοκιμάστε τα αμέσως!!!


Υλικά 
180 gr καστανή ζάχαρη
50 gr κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά,
350 gr βούτυρο αγελάδος,
550 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Και ξεκινάμε...

Αρχικά πρέπει να καραμελώσουμε την ζάχαρη. Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά. Ρίχνουμε πρώτα μία κουταλιά ζάχαρη και περιμένουμε να λιώσει. Προσθέτουμε κάθε φορά από μία κουταλιά ζάχαρη μέχρι να έχουμε λιώσει όλη την ποσότητα ζάχαρης. Δεν αφήνουμε πολύ ώρα την καραμέλα στη φωτιά γιατί θα πικρίσει, και μαζί με αυτήν και τα μπισκότα μας.
Μόλις λιώσει η ζάχαρη κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε με προσοχή την κρέμα γάλακτος ελαφρώς ζεστή. Τοποθετούμε ξανά το τηγάνι στην φωτιά και  προσθέτουμε το βούτυρο σε κυβάκια αναμιγνύοντας με το σύρμα. Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε την καραμέλα βουτύρου να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Μόλις κρυώσει την ρίχνουμε στο αλεύρι και αναμειγνύουμε.
Ανοίγουμε ένα μεγάλο κομμάτι μεμβράνη και απλώνουμε τη ζύμη μας σε λεπτό φύλλο. Σκεπάζουμε με άλλο ένα κομμάτι μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 2-3 ώρες.
Βγάζουμε από το ψυγείο και κόβουμε ένα κομμάτι ζύμης. Επειδή είναι παγωμένη την δουλεύουμε λίγο στα χέρια και ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλο περίπου 5mm. Με κουπ πατ φτιάχνουμε μπισκοτάκια σε ό,τι σχέδιο θέλουμε.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις, για 15 λεπτα περίπου. Αφού τα βγάλουμε από το φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν πριν τα μετακινήσουμε.

Καλή απόλαυση!!!


Photo Credits: https://www.facebook.com/lilly.anastasiou

Photo Credits: https://www.facebook.com/lilly.anastasiou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου