Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015

Δίπλες


Οι δίπλες είναι από τα γλυκά που συνηθίζεται να υπάρχουν στο εορταστικό τραπέζι μαζί με τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες. Σε πολλά μέρη της Ελλάδας είθιστε επίσης να προσφέρονται σε γάμους και βαφτίσεις. Πρόκειται για ένα παραδοσιακό γλύκισμα που ετοιμάζεται για επίσημες περιστάσεις. Η συνταγή που θα βρείτε παρακάτω θα σας ενθουσιάσει καθώς οι δίπλες αυτές γίνονται τραγανές και πολύ πολύ νόστιμες. Προσοχή να ανοίξετε πολύ λεπτό το φύλλο.


Και ξεκινάμε...

Υλικά
4 κρόκοι αυγού
1αυγό
1/2 ποτήρι κρασιού κονιάκ
1/2 κ.γ. σόδα
1 πρέζα αλάτι
40 γρ. Ζάχαρη
300 γρ. Αλεύρι (όσο πάρει)
2 κ.σ. καλαμποκέλαιο
Καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα

Σιρόπι
1 φλυτζάνι μέλι
1 φλυτζάνι νερό
2 φλυτζάνια ζάχαρη

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το κονιάκ μέσα στο οποίο έχουμε αραιώσει τη σόδα και τέλος το αλάτι και το λάδι. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε με τα χέρια. Θέλουμε ένα σφιχτό ζυμάρι.
Αφήνουμε λίγο να ξεκουραστεί και ανοίγουμε σε πολύ λεπτό φύλλο.
Κόβουμε σε κομμάτια περίπου 6x10 εκ.

Τηγανίζουμε μία μία δίπλα και τη διπλώνουμε μέσα στο λάδι με 2 πιρούνια μόλις την ρίξουμε στο τηγάνι. Μόλις χρυσίσει την αφαιρούμε απ ό το τηγάνι.

Ταυτόχρονα ετοιμάζουμε και το σιρόπι.Μόλις τηγανήσουμε όλες τις δίπλες αρχίζουμε το σιρόπιασμα. Βάζουμε λίγες λίγες δίπλες μέσα στο σιρόπι και τις βγάζουμε αμέσως, σαν να τις βαφτίζουμε. Βάζουμε σε πιατέλα και στολίζουμε με λίγο τριμμένο καρύδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου