Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2016

Cup Cakes - Minions

Photo Credits: https://www.facebook.com/lilly.anastasiou


Ο Ευθύμης σκεφτόταν αρκετές ημέρες τι γλυκό θα κερνούσε τους φίλους του στο σχολείο.... η αρχική του ιδέα, στην οποία επέμεινε αρκετά, ήταν κρέπες... που είναι και οι αγαπημένες του!!!
Κάναμε μεγάλη προσπάθεια να του εξηγήσουμε πως στο σχολείο δεν μπορούμε να πάμε κρέπες με μερέντα για τους φίλους μας... στην ηλικία των 4 βέβαια... είναι δύσκολο να κατανοήσεις την δυσκολία που υπάρχει...

Λίγες ημέρες πριν όμως... "ξέθαψε" από κάπου μία χαμένη φιγούρα minion... και "εύρηκα"...
"Μαμά, θέλω γλυκό minions να πάω στους φίλους μου"

Και η μαμά... τα ετοίμασε... λαχταριστά Cup Cakes minions!!!

Χρόνια πολλά αγοράκι μου!!!





Photo Credits: https://www.facebook.com/lilly.anastasiou

Photo Credits: https://www.facebook.com/lilly.anastasiou


Photo Credits: https://www.facebook.com/lilly.anastasiou











































Τα πιο ζουμεροσοκολατένια κεκάκια είναι μια δημιουργία του Άκη Πετρετζίκη (akispetretzikis.com)την οποία έχω λατρέψει (μεταξύ πολλών άλλων)

Photo Credits: https://www.facebook.com/lilly.anastasiou
Και ξεκινάμε....

Υλικά
70 γρ. κακάο
250 ml βραστό νερό
440 γρ. ζάχαρη
250 γρ. αλεύρι
1 1/2 κ.γ. σόδα
1 πρέζα αλάτι
260 ml ξυνόγαλο
140 γρ. βούτυρο
3 αυγά
2 βανίλιες



Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, μόλις πάρει βράση προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να γίνει μια πάστα. Αφήνουμε να κρυώσει μέχρι να τη χρειαστούμε.


Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για να αφρατέψουν και έπειτα προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά ανακατεύοντας καλά πριν την προσθήκη του επόμενου. Όταν γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα προσθέτουμε το μείγμα νερού κακάου και ανακατεύουμε για ένα με δυό λεπτά ακόμα.


Παράλληλα περνάμε το αλεύρι τη σόδα, το αλάτι και τις βανίλιες από κόσκινο και έπειτα τα προσθέτουμε σιγά σιγά στον κάδο του μίξερ σε 3 δόσεις. Ενδιάμεσα προσθέτουμε και το ξυνόγαλο σε 2 δόσεις.

Ξεκινάμε με το 1/3 από το μείγμα του αλευριού, έπειτα το μισό ξυνόγαλο, μετά το άλλο 1/3 από το μείγμα του αλευριού, το υπόλοιπο ξυνόγαλο και τέλος το υπόλοιπο 1/3 από το αλεύρι. Αυτό το κάνουμε για να μην μας "κόψει" το μείγμα και να είναι πιο καλή η ομογενοποίηση των υλικών.
Μοιράζουμε τη δόση σε θήκες για cupcakes (περίπου 40 ανάλογα με το μέγεθος των θηκών)
και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για περίπου 25 - 30 λεπτά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου