Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Τούρτα κέικ αμυγδάλου με στρώσεις σαντιγύ





















Η τούρτα αυτή είναι εύκολη στην παρασκευή της. Μπορείτε να τη διακοσμήσετε όπως επιθυμείτε, όχι απαραίτητα με ζαχαρόπαστα αν δεν σας αρέσει ή δεν γνωρίζετε πώς να την χρησιμοποιήσετε.

Και... ξεκινάμε

Yλικά
Για το κέικ
  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 4 αυγά
  • 440 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 250 γρ. βούτυρο (μαργαρίνη)
  • 260 ml γάλα φρέσκο
  • 3 ml άρωμα αμυγδάλου
Για τη σαντιγύ
  • 1 φακελάκι φυτική σαντιγύ
  • 200 ml φρέσκο γάλα

Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο μέχρι ομογενοποιηθούν τα υλικά. Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα και το αλεύρι εναλλάξ (σε τρεις δόσεις από το κάθε ένα).
Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε το άρωμα και την τρούφα. Ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ (σπάτουλα σιλικόνης).
Το μείγμα μας είναι έτοιμο. Το τοποθετούμε σε ταψάκι διαμέτρου 26cm.
Φόρμα: Αν έχουμε ταψάκι σιλικόνης απλά βάζουμε το μείγμα μέσα. Αλλιώς βουτυρώνουμε καλά την φόρμα και προσθέτουμε το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 φούρνο για περίπου 1ώρα. Πριν αφαιρέσουμε το κέικ από το φούρνο το τρυπάμε με ένα μαχαίρι. Αν το μαχαίρι βγει καθαρό το κέικι μας είναι έτοιμο. Αφήνουμε να ιδρώσει για 15 λεπτά και ξεφορμάρουμε.

Για να φτιάξουμε τη σαντιγύ ακολουθούμε τις οδηγίες της συσκευασίας.

Στήσιμο τούρτας
Κόβουμε το κέικ σε δύο δίσκους. Τοποθετούμε τον πρώτο σε πιατέλα ή δισκάκι και απλώνουμε τη μισή ποσότητα της σαντυγί. Στο σημείο αυτό μπορούμε να προσθέσουμε υλικά της αρεσκείας μας όπως ξηρούς καρπούς, φρέσκα φρούτα, γλυκό του κουταλιού κ.α. Τοποθετούμε και το δεύτερο κομμάτι κέικ και καλύπτουμε το πάνω μέρος καθώς και τα πλαινά με σαντιγύ. Διακοσμούμε όπως θέλουμε.

Στην τούρτα αυτή έχουμε καλύψει το δίσκο της τούρτας με ζαχαρόπαστα και την έχουμε διακοσμήσει με βαθύτυπα γράμματα. Με το ίδιο χρώμα ζαχαρόπαστα έχουμε καλύψει το κέικ. Η διακόσμηση ολοκληρώνεται με γράμματα της Αγγλικής αλφαβήτου σε διάφορα χρώματα καθώς και το κοριτσάκι που κρατάει την αγαπημένη της φωτογραφική μηχανή. 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου