Πέμπτη, 9 Ιουνίου 2016

Τούρτα με φράουλες


Ο καιρός μας τα χάλασε λιγάκι τις προηγούμενες ημέρες... έπεσε η θερμοκρασία, ο ουρανός συννέφιασε και η βροχή έκανε την εμφάνισή της αφήνοντας μια γεύση μελαγχολίας, φθινοπωρινής μελαγχολίας.

Σήμερα, όμως, τα σύννεφα έφυγαν, ο ουρανός έγινε γαλανός και ένας καλοκαιρινός ήλιος μας χαμογελά επαναφέροντας τις συζητήσεις για τα καλοκαιρινά σχέδια. 

Και επειδή καλοκαίρι και φράουλες πάνε μαζί... σας έχω τη συνταγή για την πιο απλή και νόστιμη τούρτα με φράουλες!!!

Υλικά

2 αυγά
125γρ. βούτυρο
220 γρ. ζάχαρη
125 ml γάλα
250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Άρωμα βανίλια

2 συσκευασίες σαντυγί ΓΙΩΤΗΣ garni (θα χρειαστούμε 3 φακελάκια)
600ml γάλα για το ΓΙΩΤΗΣ garni

1 κεσεδάκι φράουλες

Σιρόπι

250 γρ. ζάψαρη
500 ml νερό


Και ξεκινάμε....

Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο μέχρι ομογενοποιηθούν τα υλικά. Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα και το αλεύρι εναλλάξ (σε τρεις δόσεις από το κάθε ένα).
Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε το άρωμα. Ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ (σπάτουλα σιλικόνης).
Το μείγμα μας είναι έτοιμο. Το τοποθετούμε σε ταψάκι διαμέτρου 26cm. Καλό θα ήταν να έχουμε λυώμενη φόρμα ή τσέρκι.
Φόρμα: Αν έχουμε ταψάκι σιλικόνης απλά βάζουμε το μείγμα μέσα. Αλλιώς βουτυρώνουμε καλά την φόρμα και προσθέτουμε το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 φούρνο για περίπου 1/2 ώρα. Πριν αφαιρέσουμε το κέικ από το φούρνο το τρυπάμε με ένα μαχαίρι. Αν το μαχαίρι βγει καθαρό το κέικ μας είναι έτοιμο. Αφήνουμε να ιδρώσει για 15 λεπτά και ξεφορμάρουμε.

Χτυπάμε στο μίξερ 3 φακελάκια ΓΙΩΤΗΣ garni μαζί με το γάλα και αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει.


Παράλληλα βράζουμε το σιρόπι γιατί και αυτό πρέπει να έχει κρυώσει για να το χρησιμοποιήσουμε.

Στήσιμο τούρτας

Μόλις το κέικ κρυώσει, παίρνουμε ένα μεγάλο μαχαίρι και το κόβουμε οριζόντια σε δύο κομμάτια δημιουργώντας δύο δίσκους.
Τοποθετούμε το ένα κομμάτι μέσα στο τσέρκι, βρέχουμε καλά με το σιρόπι και βάζουμε μία στρώση σαντυγί. 
Πλένουμε καλά τις φράουλες. Διαλέγουμε όσες από αυτές έχουν σχεδόν ίδιο μέγεθος και τις κόβουμε εγκάρσια κρατώντας το ίσιο κομμάτι τους από το κέντρο. Τοποθετούμε τα κομμάτια αυτά γύρω γύρω στο στεφάνι από το τσέρκι όρθια. Κρατάμε λίγα ακόμη τέτοια κομμάτια για το στολισμό.
Κόβουμε τις υπόλοιπες φράουλες σε κομματάκια και τις τοποθετούμε σε όλη την τούρτα. Συμπληρώνουμε με σαντυγί μέχρι να καλυφθούν οι "όρθιες" φράουλες. Βάζουμε και το δεύτερο δίσκο κέικ και βρέχουμε καλά με το σιρόπι.
Βάζουμε μια λεπτή στρώση σαντυγί και τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου μία ώρα.

Αφαιρούμε από το ψυγείο. Με προσοχή, αφαιρούμε το τσέρκι και διακοσμούμε με τις υπόλοιπες φράουλες.


Σημ. Αν δεν έχετε τσέρκι, τοποθετήστε τον πρώτο δίσκο κέικ στο ταψάκι που ψήσατε το κέικ και συνεχίστε τη διαδικασία όπως περιγράφετε παραπάνω.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου