Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2017

Cake Pops


Τα Cake Pops είναι τόσο νόστιμα αλλά και εντυπωσιακά ταυτόχρονα. Μόνο το γεγονός ότι στέκονται πάνω σε ξυλάκι από γλυφιτζούρι σε μεταφέρει στα παιδικά ανέμελα χρόνια. Ειδικά με παιχνιδιάρικη διακόσμηση, που μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με τη διάθεση, την αδυναμία, την επιθυμία που έχουμε...

Μέσα μαλακό κέικ, σοκολατένιο κατά προτίμηση. Έξω λιωμένη σοκολάτα που έχει παγώσει και κάνει το χαρακτηριστικό "κρακ" στην πρώτη δαγκωνιά.

Φαίνεται πολύπλοκο, αλλά δεν είναι και τόσο. Σίγουρα χρειάζεται χρόνο και υπομονή.

Υλικά (Για 40 τμχ)

1 Kg Κέικ (σοκολάτα, βανίλια, red velvet... ό,τι έχετε ή ό,τι σας αρέσει!)
3 κ.σ. Πραλίνα φουντουκιού
250 γρ. Σοκολάτα (Κατά προτίμηση λευκή)
Διάφορα διακοσμητικά (τρούφα, ξηροί καρποί, χρωματιστή ζάχαρη, τριμμένο μπισκότο κα)
40 Ξυλάκια για γλυφιτζούρια

Βάζουμε το κέικ σε ένα μεγάλο μπωλ και το κάνουμε τρίμμα τρίβοντάς το με τα χέρια μας. Προσθέσουμε την πραλίνα φουντουκιού και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μία ενιαία πάστα.
Βάζουμε για λίγο στο ψυγείο να κρυώσει. Ζυμώνουμε μπαλάκια, περίπου 30γρ. Τα βάζουμε στην κατάψυξη για περίπου 45'.
Παράλληλα, λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Θέλουμε να γίνει ρευστή, χωρίς να έχει μέσα σβώλους (η λευκή σοκολάτα, δημιουργεί αρκετές φορές σβώλους, αυτό σημαίνει πως χρειάζεται να λιώσει κι άλλο).

Βγάζουμε τα μπαλάκια από την κατάψυξη. Παίρνουμε ένα ξυλάκι, βουτάμε την άκρη του στη σοκολάτα και το βάζουμε σε ένα μπαλάκι. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλα τα μπαλάκια.

Έχοντας τη σοκολάτα στο μπεν μαρί, σε χαμηλή φωτιά για να παραμένει λιωμένη καθ'όλη τη διάρκεια, βουτάμε ένα - ένα cake pop μέσα στη σοκολάτα να καλυφθεί ολόκληρο. Το κρατάμε για λίγο πάνω από τη σοκολάτα για να "τρέξει" όση περισσεύει και τοποθετούμε όρθιο (μέσα σε ένα ποτήρι).
Καλό θα είναι να έχετε ένα κομμάτι λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο κάτω από το ποτήρι για΄τι μπορεί να τρέξει κι άλλο.

Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα.

Τα τοποθετούμε στο ψυγείο για 30'

Στη συνέχεια, βάζουμε λίγη σοκολάτα στα σημεία που θέλουμε να βάλουμε διακοσμητικά. Βουτάμε μέσα στη διακόσμηση και αφήνουμε και πάλι να κρυώσει.
Ο Θέμης μου, που ζήτησε τα Cake Pops για να κεράσει τους φίλους του για τη γιορτή του, προτίμησε να τρίψουμε τα αγαπημένα του μπισκότα για τη διακόσμηση!!


Tips: Μπορούμε να χρωματίσουμε τη σοκολάτα με χρώμα ζαχαροπλαστικής, ή αντί για λευκή σοκολάτα να λιώσουμε σοκολάτα πορτοκάλι, ή σοκολάτα φράουλα.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου